De opbrengst van de inschrijvingen (€7 per persoon) gaat naar het goede doel. De opbrengst van de bar gaat integraal naar de Chirojongens en -meisjes van Staden.

 

 

In 2017 ging de opbrengst naar onderstaande 2 goede doelen. Zij ontvingen elk €2000!

VZW autisme Westhoek is een vereniging die vrijetijdsactiviteiten aanbiedt aan personen met autisme of ASS en hun gezin ongeacht hun verstandelijk niveau en leeftijd. Het bestuur bestaat uit vrijwilligers die allemaal met autisme te maken hebben in het gezin. Dus personen met autisme, of partner, ouder, broer, zus van iemand met autisme. De vrijetijdsactiviteiten gaan door in hun hoeve te Watou die de naam “Wauw!” kreeg. Enkele voorbeelden van activiteiten zijn koken, spelletjesnamiddagen en knutselen.

Welzijnsschakel ‘t Vlammeke werd opgericht in 2001 in Westrozebeke en is ondertussen actief in de drie Stadense deelgemeenten. De welzijnsschakel ondersteunt mensen in de gemeente die het financieel moeilijker hebben en probeert hen minstens één keer per maand thuis te bezoeken. Naast een luisterend oor bieden de vrijwilligers ook begeleiding naar bestaande diensten en hulpverleners en wordt er geprobeerd de mensen uit een sociaal isolement te houden/halen..
‘t Vlammeke zorgt voor ontmoetingskansen: minstens één keer per maand wordt er een activiteit georganiseerd. Naast bijvoorbeeld een sessie bloemschikken, gezond koken, breien, een vormende activiteit, yoga of een bioscoopbezoek is er ook jaarlijks een gezamenlijk kerstfeest en een daguitstap.
Welzijnsschakel ‘t Vlammeke biedt ook concrete praktische ondersteuning: er wordt samengewerkt met de voedselbank en er is een winkeltje waar de mensen maandelijks terecht kunnen voor tweedehandskledij.
De werking wordt mogelijk gemaakt door giften en de inzet van vrijwilligers.